Husk at nyde den friske torskerogn, når den er her sæsonen
er jo kort. Vandet skal blot skælve omkring rognpakken, det må endelig ikke
bulderkoge!
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
500 g torskerogn
1 tsk groft salt
1 kvist timian
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn
Sauce:
1 bundt persille
1 bundt basilikum
2 dl fromage frais, kvark eller græsk yoghurt
1 lille rødløg
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler eller rugbrød
citron
*
Pak rognen ind i bagepapir, og læg den i en gryde med
kogende vand tilsat salt, timian, laurbærblad og peberkorn.
Lad det simre i ca. 30 min. efter "buksernes"
størrelse.
Lad rognen afkøle lidt i lagen.
Skyl og hak krydderurterne og rør dem sammen med fromage
frais eller lignende.
Smag til med salt og peber og tilsæt finthakket rødløg.
Træk hinderne af rognen og skær den i skiver.
Server med kogte kartofler eller rugbrød, den kolde sauce og
citronbåde.
TIPS: Du kan stege rester af kogt torskerogn på en pande med
smør, et par minutter på hver side og servere dem på rugbrød med remoulade. Hinden
fjernes.
Eller brug den kogte torskerogn som fyld i en salat med en olie/eddikedressing.
Rognen kan moses og røres op med hytteost, ca. halvt af
hver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin